De Nederlandse modellen Saskia de Brauw en Rianne van Rompaey poseren samen met 48 andere modellen op de uitvouwbare jubileumcover van de Italiaanse Vogue.

Het tijdschrift viert met het septembernummer het vijftigjarige jubileum van het blad, zo meldt Fashionista.

De nu al veelbesproken cover met modelegendes, Victoria's Sectet Angels en nieuwe gezichten in de mode werd geschoten door Steven Meisel.

Vorige week onthulde de Amerikaanse Vogue dat hun septembernummer een uitvouwbare omslag heeft met maar liefst negen modellen, waaronder Cara Delevingne, Karlie Kloss en de Nederlandse Imaan Hammam. De Italiaanse Vogue komt nu met een overtreffende trap: vijftig modellen op de omslag.

Androgyn

De Nederlandse De Brauw (foto) staat bekend om haar androgyne uiterlijk en korte haar. Ze is te zien geweest in campagnes van grote modehuizen als Versace, Chanel, Fendi en Prada en wordt ook wel de muze van Karl Lagerfeld genoemd. 

Rianne van Rompaey mocht afgelopen mei de eerste Louis Vuitton cruise collectie van de hand van Nicolas Ghesquière openen. 

Andere topmodellen als Naomi Campbell, Miranda Kerr, Liu Wen, Jourdan Dunn, Adriana Lima en Candice Swanepoel zijn ook te zien op de omslag. Ook het Belgische model Elise Crombez heeft een plekje verovert.