Veel vrijgezellen gebruiken tijdens de zomer de talloze festivals en andere evenementen om een nieuwe liefde te vinden, zo blijkt uit een nieuw onderzoek onder duizend vrijgezellen.

Vrijgezellen gaan massaal naar strandfeesten, zomermarkten en muziek- en theaterfestivals en zien dat als dé plek om een nieuwe liefde te ontmoeten, zo blijkt uit een onderzoek. De vrijgezellen bereiden zich goed voor op een eventuele ontmoeting.

Bijna de helft van de ondervraagden koopt nieuwe kleding en bijna een kwart kiest voor een nieuw kapsel aan. Vooral mannen willen goed gekapt voor de dag komen, van hen gaat 35 procent naar de kapper. Van de vrouwen doet 16 procent dat.

Vrijgezellen blijken het liefst een compliment te krijgen over hun ogen en hun lach. Complimenten over humor vallen bij meer dan een kwart van de ondervraagden in de smaak. Vooral mannen krijgen graag complimenten over hun humor. De ondervraagde vrouwen horen liever dat ze mooie ogen hebben.

Bosjes

Als het klikt met een nieuwe liefde, zoekt de helft van de ondervraagden op een festival de bosjes op voor een intiem moment. Eén op de tien doet dat gewoon tussen de mensen. Vooral mannen gaan graag de bosjes in, van hen koos ruim 56 procent voor deze optie. Van de vrouwen doet slechts 39 procent dat.

De helft van de ondervraagden knapt bij het ontmoeten van een potentiële nieuwe partner af op de lichaamsgeur. De ondervraagde vrouwen knappen vaak af op een man die te veel drinkt en de mannen maken vooral rechtsomkeert bij een vrouw die rookt.

Contact

Ruim 40 procent van de ondervraagden vindt het niet zo erg als hij of zij tijdens een evenement geen contact met een nieuw persoon kan leggen. Een derde komt zelf in actie door op iemand af te stappen, of gaat dansen om zo in contact te komen. Van de mannen gaat 18 procent meer drinken als hij geen contact kan leggen.

Zo'n 40 procent van de ondervraagden vindt overigens de vele zomerse festivals de beste plekken om een nieuwe partner te treffen.