De Nederlandse styliste Danie Bles presenteert woensdagavond haar nieuwe collectie op Ibiza.

"Ik wilde iets exclusiefs doen. Deze collectie draait geheel om storytelling", zegt Bles een interview met NU.nl.

"Daarom wil ik de kleding presenteren op een plek waar franjes en het bohemien gevoel echt thuishoren en waar kan dat beter dan op Ibiza?", zegt ze over de telefoon vanuit het Spaanse eiland.

Het is de eerste keer dat de styliste haar collectie in Ibiza presenteert. Een selecte groep is uitgenodigd om naar het eiland te vliegen om de modeshow van de lente/zomercollectie voor 2015 bij te wonen.

Authenticiteit

De 36-jarige Bles presenteert haar collectie in de plaats Es Cubells. "Ik wilde echt back to the roots gaan van Ibiza. De authenticiteit van deze plek is geweldig, alles is nog precies zoals het was. Dat gevoel past perfect bij de kleding die ik ontworpen heb."

De ByDanie collectie is volgens Bles geïnspireerd op een avontuurlijke en ambitieuze it-girl die haar droom naleeft. De collectie bestaat uit drie verschillende thema's: Bohemien 60's, Western en Rock & Roll.

Om 21.15 uur start de show, waar Bles nog niet al te veel over wil prijsgeven. "Ik vond in ieder geval een catwalk met modellen niet passen bij deze setting, dus we gaan iets heel anders doen."

Handtekening

Voor de ontwerpen heeft Bles gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als gewassen zijde, katoen en linnen. Daarnaast zijn er ook maxi-jurken en luipaardprints terug te vinden in het assortiment, een handtekening waar de styliste bekend om staat.

Bles is ongeveer een seizoen bezig geweest met de collectie. "In twee dagen heb ik alle poppetjes geschetst. In een keer kwam het bij me op en dan moet het ook echt op papier."  Het hele proces van schets tot verkoop duurt ongeveer vijf maanden.

De nieuwe collectie is vanaf begin januari te verkrijgen.