Yolanthe Sneijder-Cabau heeft een deal gesloten met V&D. Het warenhuis neemt de sieraden van YC Jewels op in de collectie in de winkels en de webshop.

Volgens een woordvoerster van de winkelketen is V&D daarmee de enige winkel die JC Jewels verkoopt.

Donderdag 4 september is het zover. Dan organiseert V&D in Leiden een lanceringsevenement waar Sneijder-Cabau haar collectie in de winkel zal onthullen.

Sneijder-Cabau had voorafgaande aan haar reallifesoap op SBS6 al verteld nog dit jaar haar eigen sieraden naar de winkels in Nederland te willen brengen. Onder meer oorbellen, kettingen en armbanden zijn sinds het voorjaar al in Turkse winkels verkrijgbaar.

Plakken en knippen

Sneijder-Cabau breidde haar lijn dit jaar uit met onder meer clutches met zebra- en tijgerprints waarop haar beeldmerk glimt. ''We hebben nu ook paspoorthouders en portemonnees van echt leer. Het zijn allemaal ideeën die ik zelf uitgewerkt heb, door te gaan zitten, knippen, plakken en te doen'', vertelde de actrice.

''Het is veel werk, maar ik vind het heel leuk. Sieraden en het ontwerpen ervan liggen me na aan het hart. Tekeningen krijgen zo een verhaal en ik leer veel van het ontwerpen en het productieproces.''

''Ik ben nu drie jaar bezig met mijn sieradenlijn. Sinds ik in Istanbul woon, heb ik al de webshop. Gelukkig gaat dat nu, na vallen en opstaan, ook erg goed. Ik krijg er leuke reacties op. Je ziet het terug in de bladen en ik krijg leuke berichtjes op Twitter. Dat vind ik cool, want uiteindelijk zijn de sieraden allemaal ontstaan in mijn kleine atelier thuis."