Rood was maandagavond in Hollywood de meest gekozen kledingkleur tijdens de 66e editie van de jaarlijkse Emmy Awards. Onder meer Claire Danes, Heidi Klum en Christina Hendricks verschenen op de rode loper in het rood.

Meer foto's van de rode jurken op de rode loper zijn hier te zien. 

Hendricks, bekend van de televisieserie Mad Men, verscheen in een rode japon van Marchesa, afgewerkt met een goudkleurig detail bij de taille. Haar collega January Jones droeg een rode jurk van Prabal Gurung. 

Claire Danes, die de hoofdrol speelt in de serie Homeland, droeg een rode jurk van Givenchy. Ook actrice Sarah Hyland, van de televisieserie Modern Family, droeg rood, evenals model Heidi Klum, die een rode jurk van Zack Posen droeg.  

Presentatrice Giuliana Rancic, onder meer bekend van Fashion Police, droeg eveneens rood.

Roze

Ook andere roodtinten waren populair. Zo droeg Kerry Washington, die de hoofdrol speelt in de serie Scandal, oranje en verscheen Zooey Deschanel in een roze jurk van Oscar de la Renta. Halle Berry koos voor lila en Sophia Vergara voor zacht roze.

Julia Roberts, die was genomineerd voor haar rol in de televisiefilm The Normal Heart, viel te midden van al het rood op in een korte, donkere jurk van Elie Saab. Julianna Margulies, bekend van de serie The Good Wife droeg een zwart met zilveren jurk van Narcisco Rodriguez.

Het meest opvallend was actrice Robin Wright, die een jumpsuit met rugdecolleté van Ralph Lauren droeg.