Tijdens een barbecue worden er per persoon gemiddeld 1.800 calorieën genuttigd, drie keer zoveel als een gemiddelde maaltijd die thuis gegeten wordt.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek waarvoor tweeduizend volwassenen zijn ondervraagd.

Een typische avondmaaltijd bevat gemiddeld tussen de vijfhonderd en zevenhonderd calorieën, zo meldt Daily Mail.

De vijf favoriete etenswaren om tijdens een barbecue in huis te hebben zijn hamburgers, sla, worstjes, pasta- of aardappelsalade en koolsla. Een bord met alle vijf, inclusief saus, bevat al snel zo'n negenhonderd calorieën.

Ruim 61 procent van de ondervraagden schept minimaal twee keer op tijdens een etentje in de achtertuin, wat al snel zorgt voor 1.800 calorieën. Daarnaast drinken vrouwen gemiddeld twee glazen wijn en mannen 2,5 blikje bier, wardoor er nog eens 250 calorieën extra bij komen. 

Tijdens een barbecue kunnen mensen hierdoor ongemerkt tweeduizend calorieën binnenkrijgen. Dit is de hoeveelheid die vrouwen gemiddeld voor een hele dag geadviseerd krijgen. 

Vraatzucht

59 procent van de ondervraagden ziet eten niet als belangrijkste prioriteit tijdens een barbecue, terwijl één op de drie toegeeft standaard te veel te eten tijdens deze vorm van dineren.

''Mensen willen zich tijdens een barbecue vermaken met familie en vrienden en denken niet na over het aantal calorieën. Bij een gewone maaltijd is het gemakkelijk om te onthouden hoeveel je al gegeten hebt. Bij een barbecue, waarbij vaak urenlang gegeten wordt, is dat veel moeilijker'', waarschuwen artsen.

Volgens het onderzoek barbecueën de meeste mensen gemiddeld vijf keer in het jaar.