Vrouwen die veel seksuele partners hebben gehad voor hun bruiloft, zijn over het algemeen minder gelukkiger in hun huwelijk.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Virginia, waarbij de gegevens van 1.294 volwassenen vijf jaar lang zijn bijgehouden.

Meer dan de helft van de getrouwde vrouwen die alleen de lakens heeft gedeeld met haar man voelt zich erg gelukkig in haar huwelijk, zo meldt Daily Mail.

Bij vrouwen die voor het huwelijk met minimaal twee partners seks hebben gehad, daalt dit percentage naar 42 procent en bij vrouwen met meer dan tien seksuele partners zelfs naar 22 procent.

Alternatieven

''Liefdeservaringen uit het verleden lijken gekoppeld te zijn aan toekomstige huwelijkskwaliteit'', aldus één van de onderzoekers. ''Vrouwen met een druk seksueel verleden hebben meer moeite om gelukkig te zijn met hun man, omdat ze zich bewust zijn van de alternatieven.''

''Dit betekent uiteraard niet dat seks voor het huwelijk je relatie zal verpesten'', vervolgt hij. ''Maar uit de cijfers blijkt hoe meer seks vrouwen voor het huwelijk hebben, hoe riskanter dit kan zijn voor degenen die zoeken naar een huwelijk van hoge kwaliteit.''

Uitmaken

Daarnaast stellen de onderzoekers dat mensen die meer ervaring hebben met het beëindigen van een relatie, dit ook eerder zullen doen dan mensen met weinig ervaring. De ervaren volwassenen hebben volgens hen ook een ander beeld van de liefde, dat weer van invloed kan zijn op toekomstige relaties.

Volgens de onderzoekers blijkt het aantal partners bij mannen vreemd genoeg amper tot geen invloed te hebben op hoe tevreden zij zich voelen binnen een huwelijk.