Veel vrouwen zijn zelfverzekerd over hun uiterlijk en denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Drie kwart van de tweeduizend vrouwen die deelnamen aan een Brits onderzoek denkt dat ze er vijf jaar jonger uitzien dan hun leeftijd, vooral omdat ze vinden dat ze een mooie, frisse huid hebben. Eén op de tien vrouwen denkt zelfs dat ze er tien jaar jonger uitziet dan haar leeftijd.

Het overgrote deel van de deelnemende vrouwen maakt zich gemiddeld pas op 46-jarige leeftijd zorgen er oud uit te zien. Een derde van de vrouwen zegt geen moeite te hebben het ouder worden. 

Toch maakt 10 procent van de vrouwen zich al druk over ouder worden als ze in de twintig zijn. Zo'n 40 procent maakt zich wel eens zorgen over ouderdom als ze in de dertig zijn en 20 procent doet dat als ze in de vijftig of in de zestig zijn.

Fruit

De vrouwen zeggen er jong uit te blijven zien door de zon te vermijden, een goede crème te gebruiken en regelmatig fruit te eten. Ook denken ze dat goede genen en een gelukkig huwelijk bijdragen aan een jeugdig uiterlijk. 

Daarnaast vinden de vrouwen het belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan, regelmatig te sporten, niet te roken en hun huid goed schoon te houden. Af en toe een glas wijn en vaak jonge mensen zien dragen volgens de vrouwen ook bij aan een jonge uitstraling.

Anti-aging

De helft van de deelnemende vrouwen geef jaarlijks zo’n 75 euro uit aan anti-aging cosmetica. Zo'n 38 procent spendeert tussen de 75 en 190 euro en 12 procent tussen de 190 en 300 euro. 3 procent van de vrouwen geeft jaarlijks meer dan 300 euro uit aan anti-aging producten.