North West, de dertien maanden oude dochter van Kim Kardashian en Kanye West, heeft haar debuut gemaakt als model.

West is te zien in het septembernummer van het Amerikaanse modeblad CR Fashion Book, zo meldt The Fashion Telegraph.

West is op de zwart-witfoto volledig gehuld in Chanel, inclusief een tas van het merk. Bij het beeld staat het beroemde citaat van Karl Lagerfeld: ''Het is nooit te vroeg om te geven om mode.''

Kardashians dochter was eerder al samen met haar ouders te zien in een fotoshoot van Vogue. Dit is de eerste modereportage waar ze alleen op staat.

Jong model

Het beeld is onderdeel van een modereportage genaamd Legendes. Hierin worden grote mode-iconen uitgelicht. West is het jongste model dat voor de reportage is gefotografeerd.

"Dertien maanden is inderdaad heel vroeg, maar wij voorspellen een glansrijke toekomst in de mode voor de nu al beroemde dochter van Kanye en Kim", zo is te lezen op de website van het blad.

Iconen

Onder anderen fotograaf Bob Richardson, architect Carlo Mollino (gefotografeerd door Lara Stone) en modeontwerpers Stephan Burrows en Bob Mackie poseren in hetzelfde nummer van CR Fashion Book.

Michael Avedon (de kleinzoon van de beroemde fotograaf Richard Avedon) heeft het beeld geschoten. Hoofdredacteur Carine Roitfeld, eerder bekend van de Franse Vogue, heeft de styling van de kleine op zich genomen.