De langverwachte collectie die het Britse topmode Cara Delevingne voor het Amerikaanse modelabel DKNY ontwierp, is voorgesteld aan de pers. Het model schreef zelf het bijbehorende persbericht.

Dat schrijft Fashionista.

Delevingne, die de afgelopen twee jaar het gezicht was van vier campagnes van DKNY, besloot samen met het label een jaar geleden om samen een collectie te gaan ontwerpen. De collectie moest gebaseerd worden op de kleding die het model in haar vrije tijd draagt.

Enige tijd maakte Delevingne het nieuws over de collectie bekend en nu zijn er foto’s van de betreffende kledingstukken vrijgegeven, vergezeld door een persbericht dat het model zelf schreef.

Sportief

De collectie is vooral sportief. Er zijn een trainingsbroeken met 'CARA' op de tailleband, tank tops, bomberjacks en sport beha’s. De kledingstukken zijn vanaf 15 oktober te koop in de boetieks en de webwinkel van het modelabel.

"Ik kan niet geloven dat mijn losse ideeën nu een echte collectie zijn", schrijft Delevingne in het persbericht. "Ontwerpen met mijn naam er op, voor het iconische DKNY-label!"

"Toen ik op mijn vijftiende voor het eerst in New York was, zag ik een DKNY billboard. Ik was onder de indruk en kocht meteen een spijkerbroek van het merk. Dat het label nu mijn creatieve visie vertrouwd en me de vrijheid geeft om een collectie te maken is een enorme eer!"