Gemiddeld één op de vier mensen in een relatie gaat een affaire aan uit onvrede over het seksleven.

Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvoor 5.778 mensen uit Engeland, Wales, Schotland en Ierland zijn ondervraagd.

Een kwart van de ondervraagden geeft toe minimaal één keer in hun leven ontrouw te zijn geweest. Vooral een slecht seksleven zou hier de oorzaak van zijn. 20 procent heeft tijdens de huidige relatie al eens de verleiding gevoeld om vreemd te willen gaan.

Vooral de ondervraagde mannen geven toe regelmatig te worstelen met verleiding (26 procent), terwijl vrouwen hier minder moeite mee hebben (13 procent).

Affaire

Ruim 58 procent van de respondenten heeft nog nooit een affaire gehad en is dit ook niet van plan. Twee derde van de ondervraagden is er namelijk van overtuigd dat hun relatie een affaire niet zou overleven. Eén op de drie denkt hier anders over en zou de partner misschien kunnen vergeven.

Iets minder dan de helft van de ondervraagden zegt juist wel tevreden te zijn over hun seksleven. Een kwart is minder blij met hun avonturen tussen de lakens en voelt zich regelmatig na de seks zelfs nog onbevredigd.

Minder ontrouw

Het onderzoek, genaamd The Way We Are Now, werd vier jaar geleden ook onder een grote groep respondenten uitgevoerd. Toen kwam uit de resultaten dat één op de drie ondervraagden wel eens ontrouw was geweest.

De onderzoekers concluderen dat er tegenwoordig minder wordt vreemdgegaan, doordat mensen eerder uit elkaar gaan bij onvrede. Dit is volgens hen ook aan het aantal echtscheidingen te merken.