Ruim een derde van alle Nederlanders drinkt minder dan de aanbevolen 1,5 liter water per dag. Hoewel 96 procent de richtlijn kent, vergeten veel mensen door drukte voldoende te drinken.

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt graag meer water te willen drinken, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend respondenten van TNS NIPO.

De helft van de respondenten stelt dat het belangrijk is om voldoende en gezond te drinken. Slechts een derde zegt echter zelf voldoende en gezond te drinken.

Vooral vrouwen zeggen dat het belangrijk is om veel gezonde drankjes, waaronder water, te drinken. 

Gezondheid

Bijna 45 procent van de ondervraagden denkt dat hij of zij door veel water te drinken werkt aan zijn of haar gezondheid. Daarnaast denkt 46 procent dat water het lichaam reinigt en 22 procent gaat er van uit dat door het drinken van voldoende water de lichaamstemperatuur geregeld wordt.

Ruim 35 procent van de ondervraagden zegt buitenshuis graag water uit een fles te drinken. Ook drinkt 20 procent meer als hij of zij een flesje water bij de hand heeft en denkt 36 procent dat water in flesjes een goede impuls is om kinderen meer water te laten drinken.  

Nederlandse mannen drinken het liefst koffie. Een kop thee staat op de tweede plaats, gevolgd door een glas bier. Nederlandse vrouwen drinken het liefst thee, gevolgd door koffie. Een glas water staat op de derde plaats.

Leidingwater

Bijna drie kwart van de ondervraagden noemt water de meest gezonde drank. Bijna 30 procent noemt thee en 22 procent kiest voor melk. Daarnaast denkt 72 procent dat meer water drinken goed voor de lijn is.

Overigens denkt 60 procent van de ondervraagden dat er geen of weinig verschil tussen mineraalwater en leidingwater is.