Actrice Kate Mara gaat negen etalages van flagship store van modeketen Hennes & Mauritz in New York inrichten. Ze doet dat samen met haar vaste stylist, Johnny Wujek.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

De door Mara en Wujek ingerichte etalages zullen te zien zijn tijdens de aankomende modeweek van New York. Mara werd voor het project uitgenodigd door de Zweedse modeketen en de Amerikaanse editie van Vogue.

In de etalages zullen kledingstukken te zien zijn uit de H&M Studio Collectie, die in februari werd voorgesteld tijdens de modeweek van Parijs.

Vrienden

"We werken samen, we houden van kleding en we zijn goede vrienden, dus het is leuk dat H&M en Vogue ons vroegen voor dit project", zegt Wujek, die ook de styling doet voor Kim Kardashian en Katy Perry. 

Het tweetal zegt fan te zijn van de collectie, maar toch zijn ze het niet altijd eens over de stukken die ze willen gebruiken.  

"Ik heb een hekel aan opvallende kleding, met glitter en nepbont", zegt Mara, die onder meer bekend is door haar rol in de Netflix-serie House of Cards. "Johnny houdt daar juist van, dus we zoeken een compromis. We gebruiken ook kleding die ik zelf niet direct zou dragen, maar waarvan ik wel denk dat veel meisjes het mooi vinden." 

Evenement

De etalages worden op 4 september, op de eerste dag van modeweek, onthult. De nieuwe collectie is vanaf die dag te koop. De flagship store organiseert 4 september eveneens een evenement waar Mara en Wujek aanwezig zullen zijn.