De Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli heeft de verkoop van zijn gelijknamige modehuis bijna rond. Hij verkoopt 60 procent van het merk aan een Russische inversteerdersgroep.

Dat meldt Women’s Wear Daily.

Cavalli is langere tijd bezig met de verkoop van een deel van zijn bedrijf, maar tot nu toe is dat niet gelukt. Verschillende belangstellenden haakte in het verleden af omdat ze de vraagprijs van Cavalli te hoog vonden.

Zo liepen eerder dit jaar de onderhandelingen met investeerdersgroep Permira spaak omdat de groep vond dat de waarde van Cavalli te hoog was geschat. Investocorp, een in Bahrein gevestigd bedrijf dat eerder eigenaar was van modehuis Gucci, zou eveneens interesse hebben gehad in Cavalli.

Geld

In 2009  was Cavalli in onderhandeling met het Italiaanse Clessidra over de verkoop van 30 procent van het modehuis. Ook dit bedrijf haakte af omdat Cavalli te veel geld vroeg.   

Volgens bronnen rond Cavalli zou de ontwerper nu echter een overeenkomst hebben bereikt met de investeerdersgroep VTB Capital, een onderdeel van Russische investeerderbank VTB Group. Cavalli zou aan de deal 500 miljoen euro verdienen.

De deal zou inmiddels helemaal rond zijn en in oktober definitief worden.