Brooke Shields is een samenwerking aangegaan met MAC. De 49-jarige actrice ontwierp twee make-upcollecties voor het cosmeticamerk.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

Shields ontwierp een collectie make-up voor overdag en een collectie voor 's avonds.

"De een is echt heel fris en natuurlijk, de ander is meer verleidelijk, met veel nadruk op de ogen", zo legt ze uit. "Het zijn twee kanten van mezelf. Ik hou van mijn natuurlijke kant, maar ook van mijn sexy kant."

Gelijke

De actrice werkte bij het ontwerpen van de make-up nauw samen met het team van MAC. "Ik was verbaasd dat de mensen van MAC naar me luisterden", zegt Shields.

"Ik word vaker gevraagd om iets te ontwerpen, maar dan wil zo’n merk eigenlijk alleen je gezicht en je naam in de campagne. Maar deze keer werd ik als een gelijke behandeld."

De collectie, die in oktober wordt gelanceerd, bestaat uit vijftien verschillende producten. Het belangrijkste product is een oogschaduwpallet met zestien verschillende kleuren, van zacht beige tot matzwart. Het pallet bevat zowel matte tinten als highlighters.

Daarnaast omvatten de collecties onder meer wenkbrauwproducten, lippenstiften, bronzers, nagellak en mascara.

Campagne

De bijbehorende campagne werd gefotografeerd door het Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

"Het was een geweldige fotosessie", zegt Shields. "Ze hadden een balletdanser ingehuurd die door de studio danste en mijn poses voordeed. Ik had voortdurend de slappe lach."

De make-up is vanaf begin oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Vanaf eind oktober zijn de collecties ook in Nederland verkrijgbaar.