New York lijkt een groot aantal Nederlandse reizigers te verwelkomen dit jaar.

The Big Apple was in de eerste helft van 2014 de populairste bestemming onder Nederlandse reizigers, gevolgd door de metropolen Londen en Parijs, zo blijkt uit cijfers van een Nederlandse boekingssite.

New York en Londen wisselen van positie ten opzichte van een jaar geleden, toen de Britse hoofdstad het meest in trek was bij Hollandse reizigers. Parijs behield haar derde plek, net als Berlijn op plaats vier. Barcelona verdrong Las Vegas uit de top vijf.

De lijst met de twintig populairste bestemmingen onder Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2014 kent enkele nieuwkomers ten opzichte van een jaar geleden. Bali komt met stip binnen op plaats negen. Ook Bangkok (14), München (18) en Lissabon (20) zijn nieuw in de lijst. Madrid, Keulen, Miami en Milaan zijn beduidend minder populair dan voorgaande jaren.

De opmars van Europese steden als Antwerpen, Praag, Istanbul en Brussel gaat ten koste van enkele bestemmingen in de Verenigde Staten. Los Angeles zakte tien plaatsen in de lijst (van 9 naar 19), San Francisco acht (van 8 naar 16) en Orlando zes (van 11 naar 17).