Het Franse modehuis Hermès heeft woensdag de Tie Break gelanceerd, een mobiele applicatie voor stropdasliefhebbers.

De app, gericht op de man die altijd onderweg is, is gemaakt om gebruikers te vermaken op het moment dat ze even een moment van rust hebben, zo meldt Women's Wear Daily.

De applicatie beschikt over zeven 'breaks', met inbegrip van bewegende plaatjes, spellen, citaten en strips. Daarnaast kunnen de gebruikers een snelle manier voor het knopen van de das aanleren en de nieuwste patronen uit de stropdascollectie van het merk bekijken.

''We wilden al een lange tijd de collecties op een andere manier tonen'', zegt Christophe Goineau, verantwoordelijke voor de mannenaccessoires bij Hermès. ''Als je de applicatie opent, moet je aan een stropdas trekken om verder te gaan. We wilden humor toevoegen.''

''Je kan zelfs een virtuele stropdas passen door de telefoon voor je shirt je houden. Het is allemaal heel realistisch.''

Het modehuis creëerde een bijpassende stropdas voor de lentecollectie met een speciale barcode op de achterkant. Als deze gescand wordt, wordt de gebruiker direct naar de app gebracht.