Het Britse luxewarenhuis Harrods heeft een nieuwe schoenenafdeling van bijna vierduizend vierkante meter geopend. Het is naar eigen zeggen de grootste 'schoenenhemel' ooit.

Modeliefhebbers kunnen sinds dinsdag bij het Harrods filiaal in Londen terecht voor schoenen van onder andere Chanel, Dior, Louis Vuitton, Louboutin en Manolo Blahnik.

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van maar liefst 3.900 vierkante meter, is gesitueerd op de vierde etage en telt zeventien boetieks met collecties van ruim vijftig labels, zo meldt de Britse Harper's Bazaar.

''Schoenen worden een steeds belangrijker onderdeel van de manier waarop vrouwen zich kleden'', zegt modeverantwoordelijke Helen David van het merk. ''Van stiletto's tot sneakers, onze Shoe Heaven is de thuisbasis van de schoenen van 's werelds grootste ontwerpers.''

Om de opening te vieren heeft het warenhuis in samenwerking met verschillende ontwerpers een schoenenlijn gemaakt. De collectie bestaat uit een selectie van 37 van de beroemdste schoenstijlen met een zilvere detail.

De nieuwe afdeling, geïnspireerd op de luxe van een vijfsterrenhotel, is ontworpen door David Collins. De ruimte heeft marmeren voeren, een fluwelen zithoek en privé winkelsuites.