De Italiaanse ontwerpers Dolce & Gabbana zijn boos om een gepland artikel in Vanity Fair en zouden gedreigd hebben hun advertenties uit alle tijdschriften van uitgeverij Condé Nast terug te trekken.

Dat schrijft de Telegraph.

Vanity Fair, dat wordt uitgegeven door Condé Nast, zou bezig zijn met een artikel over de langslepende belastingproblemen van het Italiaanse modehuis en de daaruit voortkomende rechtszaken en veroordeling van de twee ontwerpers.

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zouden zo boos zijn over het artikel dat ze gedreigd hebben al hun advertenties terug te trekken uit de publicaties van de uitgeverij. Het zou om tientallen miljoenen euro’s gaan. Condé Nast publiceert naast Vanity Fair ook onder meer Vogue.    

Anna Wintour

De twee ontwerpers hebben de hulp ingeroepen van Anna Wintour, die naast hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Vogue ook artistiek directeur van de uitgeverij is. Wintour zou echter hebben geweigerd om in te grijpen.

Wintour bezocht in juli wel een groot evenement van Dolce & Gabbana op Capri. Ze zou daar hebben geprobeerd de rel te sussen. Of dat is gelukt is nog niet duidelijk.

De ontwerpers werden vorig jaar veroordeeld omdat ze de belasting zouden hebben ontdoken. Het leidde tot tal van rechtszaken en een veroordeling, waartegen de ontwerpers in beroep zijn gegaan.

Gwyneth Paltrow

Vanity Fair had het eerder aan de stok met actrice Gwyneth Paltrow. Het blad was van plan een onthullend artikel over de actrice te schrijven, waarna Paltrow al haar beroemde vrienden vroeg het blad voortaan te boycotten. Vanity Fair besloot het artikel uiteindelijk niet te publiceren.