De Britse ontwerper Gareth Pugh toonde zes jaar lang zijn collecties tijdens de modeweek van Parijs. Zijn nieuwe collectie zal hij echter op 4 september voorstellen in New York.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

Pugh hoopt dat hij met zijn modeshow tijdens de modeweek van New York voor opschudding gaat zorgen. Hij plant een groot evenement, met onder meer een aantal dansers van The Royal Ballet. 

"Er is een moment waarop de dingen moeten veranderen", aldus Pugh. "De modewereld houdt vast aan vertrouwde routines. Ik wil iets laten zien dat mensen aan het denken zet en die oude routines misschien een beetje verandert."

Inspiratie

De ontwerper zegt geïnspireerd te zijn door de inmiddels overleden Louise Wilson, van wie hij les kreeg aan Central Saint Martins in Londen, waar hij in 2003 afstudeerde.

"Zij leerde me dat het belangrijk is hoe kleding wordt gepresenteerd", zo legt hij uit. "Ze vertelde ook dat niemand daar nog op let, dat alles altijd op dezelfde manier gedaan wordt. Ik heb nu de kans om dat te veranderen." 

Mocht Pugh na zijn show in New York toch besluiten dat hij weer terug wil naar Parijs, dan kan dat. De Chambre Syndicale, die de modeweek van Parijs organiseert, zal zijn plaats vrijhouden.