De Britse ontwerpster Victoria Beckham verkoopt zeshonderd kledingstukken uit haar eigen garderobe. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De ex-Spice Girl verkoopt de kledingstukken via de webwinkel The Outnet, van 20 tot en met 25 augustus. Een deel van de opbrengst gaat naar mothers2mothers, een organisatie die zich inzet voor moeders met HIV. De prijzen van de stukken werden bepaald door veilinghuis Christie's.   

"Ik moest erg lachen toen ik mijn garderobe doorzocht", zegt Beckham. "Ik heb zoveel goede herinneringen aan deze kledingstukken. De meeste kledingstukken zijn voor me ontworpen door heel getalenteerde ontwerpers en ik heb ze altijd met veel plezier gedragen."

Spice Girls

Er wordt onder meer kleding verkocht die Beckham droeg toen ze nog bij de Spice Girls zat. Daarnaast zijn er stukken die ze droeg tijdens feesten en op de rode loper. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de webshop, waarna ze eventueel stukken kunnen aanschaffen.

De tien meest bijzondere stukken, waaronder een witte jurk van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana die Beckham droeg tijdens de MTV Video Music Awards in 2003, worden geveild en gaan naar de hoogste bieder.