Smakkend eten is de grootste irritatie onder vrijgezellen tijdens een romantisch afspraakje.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek in opdracht van datingsite Lexa, waarvoor ruim tienduizend Europese vrijgezellen zijn ondervraagd, waaronder 1.500 Nederlanders.

Meer dan de helft van de vrijgezellen vindt het erg irritant als de tafelgenoot geluid maakt tijdens het nuttigen van een maaltijd. Hoewel vaak goed bedoeld, wordt eten voor de ander bestellen ook als afknapper gezien.

Vooral vrouwen krijgen hier de kriebels van, meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten is hier niet van gediend.

Diner

Koken voor een afspraakje wordt graag gedaan door de Nederlandse vrijgezellen. 43 Procent kiest voor een gerecht met een goed stuk varkens- of rundvlees en kip of vis, gecombineerd met verse groenten. Een driegangendiner volgt op een tweede plek met 31 procent.

Tijdens een afspraakje letten de Nederlandse vrijgezellen op gerechtskeuze en tafelmanieren. Bij 89 procent van hen zijn deze punten van doorslaggevend belang om te beoordelen of een date geslaagd is of niet.

Als er dan toch voor één gekookt moet worden, gaat de vrijgezel het liefst voor een maaltijdsalade. Dit wordt gezien als hét 'singles-gerecht' door het merendeel van de vrijgezellen.