Europese vrouwen lijken steeds minder te voelen voor topless zonnen.

Dit schrijft de Franse Elle, zo meldt The Independent.

Het tijdschrift suggereert dat topless zonnen zelfs bijna 'uit' is aan de Franse Rivièra, een plek die juist bekend staat om de vele zonliefhebbende topless bezoekers. Met name gezondheidsredenen zouden hier de oorzaak van zijn.

Toegenomen bewustzijn over huidkanker en de erkenning van de schadelijke uitwerkingen van UV-stralen op de huid, zouden ervoor zorgen dat steeds meer vrouwen hun bikinitop aanhouden op het strand.

Schandaal

Daarnaast wordt het halfnaakt zonnen bij sommige beroemdheden flink afgestraft. Zo was er veel kritiek op hertogin Kate Middleton, die eind 2012 topless rondliep in de privacy van haar appartement. Dit mediabeeld heeft er volgens Elle ook voor gezorgd dat vrouwen hun lichaam eerder bedekt houden.

Wel signaleert het blad een trend bij feministische groeperingen. Vrouwelijke activisten gebruiken hun blote borsten volgens hen vaker om aandacht te trekken.

Bij de lente/zomer 2014 modeshow van Nina Ricci was dit nog het geval: twee Oekraïense vrouwen verstoorden de modeshow door leuzen te schreeuwen en naakt over de catwalk te rennen.