Acht op de tien vrouwen bewerken hun vakantiekiekjes op zo’n manier, dat ze op hun dunst te bewonderen zijn op sociale media.

Dit blijkt uit Brits onderzoek waarvoor duizend vrouwen zijn ondervraagd.

De meeste vrouwen twijfelen geen moment om onflatteuze vakantiefoto’s van zichzelf te verwijderen, zelfs als anderen wel goed op de foto staan, zo meldt Daily Mail.

Het beeld waarbij een vetrol bij de buik te zien is, terwijl een vrouw op een stoel of strandbedje zit, wordt genoemd als de grootste 'horrorfoto' van de vakantie. Ook een foto waarbij de zogeheten ‘love handles’ boven een broekje te zien zijn, worden het liefst bewerkt of verwijderd.

Onderkin

Foto's waarop een duidelijke onderkin te zien is en beelden waaraan dronkenschap af te leiden valt, staan op de derde en vierde plek van gênantste vakantiekiekjes. Daarnaast worden foto's vlak na het zwemmen liever niet met vrienden gedeeld. De meeste vrouwen schamen zich voor nat en onverzorgd haar.

76 procent van de vrouwen schaamt zich als een vriend of familielid een foto van haar plaatst die minder goed uit de verf is gekomen. Eén op de twee vrouwen heeft wel eens gevraagd of de foto waarin ze getagd was, verwijderd kon worden.

Geïntimideerd

Volgens het onderzoek deelt 95 procent van de ondervraagde vrouwen op vakantie minstens één foto via Facebook, Instagram of Twitter.

Een kwart van de vrouwen geeft toe zich geïntimideerd te voelen door de strandlijven van beroemde vrouwen en ziet zich daarom genoodzaakt foto’s te bewerken.