De Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani gaat in Milaan een nieuwe expositieruimte openen. In het pand komen onder meer een bibliotheek en klaslokalen voor modestudenten.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

In de nieuwe expositieruimte, die in een oude fabriek tegenover het hoofdkwartier van Armani gevestigd zal worden, zullen ook regelmatig collecties van nieuwe, getalenteerde modeontwerpers te zien zijn.  Daarnaast is er een permanente tentoonstelling van schetsen on ontwerpen van Armani.

"Milaan is de stad waar ik woon en werk", zegt Armani. "De stad is altijd een strenge maar rechtvaardige leraar voor me geweest. Daarom heb ik besloten om mijn werk en mijn ervaring beschikbaar te stellen aan Milaan."

Inspiratie

"Ik denk dat het interessant is voor iedereen, maar vooral voor de jongere mensen die een toekomst in de modewereld willen. Ze kunnen inspiratie opdoen in dit centrum en er hun ideeën laten rijpen. Zo kunnen ze in de toekomst nieuwe bedrijven starten."

Armani steunt al langer jonge ontwerpers. Zo laat hij tijdens de modeweek van Milaan altijd een aantal ontwerpers hun collecties tonen in het Armani Teatro, dat eveneens is gevestigd in Milaan.