Topmodellen als Adriana Lima, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Isabeli Fontana, Raquel Zimmermann, Sasha Luss, Karen Elson, Gigi Hadid en Candice Huffine werken mee aan de Pirellikalender voor 2015.

Dat schrijft de Britse editie van Vogue.

De nieuwe editie van de kalender wordt gefotografeerd Steven Meisel en wordt gestyled door Carine Roitfeld, de ex-hoofdredacteur van de Franse Vogue. Het thema van de foto's is fetisjisme. De modellen zijn onder meer te zien in latex lingerie.

Meisel en Roitfeld haalden hun inspiratie onder meer uit foto's van model Jerry Hall, Catwoman en de legendarische Franse actrice Brigitte Bardot. "Ik word afgebeeld als actrice Raquel Welch", zegt model Isabeli Fontana over haar foto. "Compleet met zweep en een cowgirl broek."

Kraambed

Grote maten model Candice Huffin is verheugd dat ze is gevraag voor de kalender. "Dat ik gevraagd ben voor de meest glamoureuze fotosessie ter wereld geeft aan dat er dingen aan het veranderen zijn", zo zegt ze.

Vodanova kwam vrijwel direct vanuit het kraambed naar de fotosessie. "Ik ben een paar dagen geleden bevallen van Maxim, mijn vierde kind", zo legt ze uit. "Hij is thuis, in Parijs, en ik ben voor een paar uur naar New York gevlogen. Ik wilde met Steven werken, dat is altijd een fantastische ervaring."