De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin denkt tijdens het ontwerpproces geen minuut na of zijn schoenen ook daadwerkelijk lekker zullen zitten.

''Ik wil niet dat vrouwen mijn schoenen als comfortabel gaan zien. Ik hoop juist eerder dat ze denken wat mooi, of wat sexy'', zegt de ontwerper tegen The Times.

Louboutin leerde in 1982 de kneepjes van het vak van de schoenenontwerper van Christian Dior en kwam negen jaar later met zijn eerste eigen lijn. Sinds 1992 zijn zijn schoenen voorzien van  glimmende, rode zolen met in de binnenkant van de schoen zijn handtekening.

Victoria Beckham

Zijn handelsmerk ontstond nadat hij een eerste zool rood had geverfd met nagellak. Zijn stiletto's blijken nog steeds een enorm succes, waar sterren als Victoria Beckham, Rihanna en Kim Kardashian dagelijks in te zien zijn.

''Natuurlijk is een schoen gemaakt om erin te lopen'', vervolgt de 51-jarige Louboutin. ''Maar ik houd daar verder geen rekening mee als ik creatief bezig ben om de schoen er vrouwelijk en stijlvol uit te laten zien.''

Al op zijn dertiende verruilde Louboutin de schoolbanken voor zijn schetsboek. ''Mijn ouders vonden het prima, omdat ik ze altijd met respect behandelde. Ik zei niet 'Rot op, ik haat je, ik ga drugs nemen'. Ik was juist een lief en schattig kind.''