Het harsen van de bikinilijn kan zorgen voor een grotere kans op een SOA, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Volgens het onderzoek, dat eerder verscheen in het Amerikaanse JAMA Dermatology, zou het verwijderen van schaamhaar zorgen voor beschadigingen aan de huid en de slijmvliezen rond de vagina, waardoor virussen en bacteriën gemakkelijker het lichaam kunnen binnendringen.

Daarnaast stelt het onderzoek dat met Amerikaanse vrouwen die de bikinilijn laten harsen dit meestal doen omdat ze op dat moment een of meerdere sekspartners hebben. Vrouwen die weinig tot geen seks hebben zouden meestal niet de moeite nemen om de bikinilijn te laten harsen.

Infectie

Het harsen van de schaamstreek zou ook kunnen leiden tot kleine verwondingen van de huid, die op hun beurt weer kunnen leiden tot ontstoken haarwortels, infectie, brandwonden en kleine tumoren. 

Ook kunnen vrouwen die de schaamstreek harsen sneller last hebben van besmetting met bacteriën als staphylococcus aureus, streptococcus pyogenes en pseudomonas aeruginosa. Deze besmettingen kunnen worden opgelopen door de hars of van de persoon die de behandeling uitvoert.

Schaamluis

Brandwonden komen het vaakst als vrouwen zelf de schaamstreek ontharen met hars. De wonden zijn meestal oppervlakkig, maar in enkele gevallen moesten vrouwen ingrijpende medische behandelingen, zoals huidtransplantatie ondergaan. 

Uit eerder onderzoek bleek dat schaamluis veel minder voorkomt nu zowel mannen als vrouwen steeds vaker de schaamstreek ontharen.