Het Amerikaanse modelabel Calvin Klein lanceert een capsule collectie voor vrouwen. De 9-delige collectie is alleen te koop in de webwinkel Mytheresa.com.

Dat schrijft Women's Wear Daily.

De collectie, Calvin Klein Jeans x Mytheresa.com The Re-Issue Project genaamd, omvat de negen meest iconische kledingstukken van het modelabel, waaronder T-shirts, sweatshirts en jeans. De kledingstukken zijn gemoderniseerd met nieuwe stoffen en worden geleverd in tal van kleuren.

"Deze capsule collectie komt voort uit nostalgie naar de jaren 90", zegt Kevin Carrigan van Calin Klein, die de collectie ontwierp. "De mode uit die tijd ziet er nu weer goed uit en daarom is het het perfecte moment op deze iconische stukken voor te stellen aan een nieuwe generatie."

Lottie Moss

Voor de bijbehorende campagne hebben het modelabel en de webwinkel Lottie Moss (foto), de halfzus van topmodel Kate Moss, ingehuurd. Ze werd voor de campagne gefotografeerd door Michael Avedon. Hij is de kleinzoon van de legendarische fotograaf Richard Avedon, die in 1981 de bekende Calvin Klein campagne met actrice Brooke Shields maakte.  

In de webwinkel is kleding van onder meer Balenciaga, Roberto Cavalli, Saint Laurent, Marc Jacobs, Valentino, Acne Studios, Stella McCartney, Miu Miu en Victoria Beckham te koop. De nieuwe collectie van Calvin Klein is vanaf woensdag verkrijgbaar.