Axelle Despiegelaere, die in één klap bekend werd toen ze werd gefilmd terwijl ze het Belgische voetbalteam aanmoedigde, heeft een contract gekregen bij L'Oreal Paris dat enkele dagen later alweer is ingetrokken.

Dat heeft L'Oreal Paris laten weten aan verschillende media.

Tegenover de Britse krant The Independent bevestigt het schoonheidsmerk het vertrek van Despiegelaere, maar wil geen uitspraken doen over de reden waarom.

Volgens een woordvoerder was het contract van de 17-jarige Belgische voor slechts één campagne en is dat contract nu verlopen.

'Dierenbeul'

Media van over de hele wereld lijken te weten wat de echte reden is: Despiegelaere plaatste onlangs een foto op Facebook waarop ze te zien is met een geweer in haar hand, terwijl ze knielt naast een dood dier. Op Twitter werd woedend gereageerd en L'Oreal Paris kreeg veel negatieve reacties op het aannemen van "een dierenbeul".

Hoewel L'Oreal Paris niet wil zeggen of dit inderdaad de reden is van het plotselinge vertrek van Despiegelaere, heeft een woordvoerder wel nog eens duidelijk gemaakt dat het merk geen dieren gebruikt om hun producten op te testen en dat ook niet door een derde partij laat doen.

De desbetreffende foto van Despiegelaere is inmiddels verwijderd.