In september opent in Amsterdam Kopjes, het eerste kattencafé van Nederland. Oprichter Lenny Popelier heeft de financiering vrijwel helemaal rond gekregen.

Het concept kattencafé ontstond in 1998 in Taiwan en is inmiddels vooral in Japan erg populair. Ook in Londen, Parijs en Berlijn zijn er inmiddels kattencafés. Binnenkort volgt ook Amsterdam. 

In het nieuwe café vinden een tiental thuisloze katten een nieuw onderdak. Bezoekers kunnen koffie en taart bestellen en knuffelen met de aanwezige katten.

Popelier startte begin juni een crowdfunding campagne om haar plannen te realiseren en heeft inmiddels ruim 90 procent van het benodigde kapitaal opgehaald. Mensen kochten via een website koppen koffie, T-shirts en boekten alvast privé feestjes. Popelier hoopt op maandag 14 juli, de laatste dag van de campagne, het volledige bedrag bijeen te hebben.

Deskundige

De initiatiefneemster is nu op zoek naar een geschikte locatie in Amsterdam-Noord, een stadseel dat de laatste jaren flink in opkomst is. Voor de verbouwing van het pand wordt de hulp van een kattengedragsdeskundige ingeschakeld.