Appels zijn niet alleen lekker, gezond en caloriearm, ze zijn ook nog een goed voor het libido van vrouwen. Dat blijkt althans uit een nieuw Italiaans onderzoek.

Een groep Italiaanse onderzoekers vroeg 731 Italiaanse vrouwen tussen de 18 en 43 hoeveel appels ze gemiddeld aten. Vervolgens werden de vrouwen in twee groepen verdeeld.

Eén groep vrouwen at meerdere keren per dag een appel, de tweede groep at maar weinig appels. Daarna moesten de alle vrouwen 19 vragen over hun seksuele activiteiten beantwoorden.

Plezier

De vrouwen die veel appels aten bleken seksueel beter te fuctioneren en beleefden ook meer plezier aan seks. Volgens de onderzoekers komt dit omdat appels veel florizine bevatten, een stof die zou lijken op oestradiol, een vrouwelijk geslachtshormoon dat een rol speelt bij het ontstaan van seksuele opwinding.

"Dit onderzoek suggereert een relatie tussen het dagelijks eten van appels en een toegenomen libido bij vrouwen", zo concluderen de onderzoekers.

Uit eerder onderzoek bleek dat gezonde mensen van boven de vijftig de kans op een hartaanval verkleinen door dagelijks een appel te eten.