Conchita Wurst, de winnares van het Eurovisie Songfestival, liep mee in de finale van de haute coutureshow van de Franse ontwerper Jean Paul Gaultier. Het was haar debuut op de catwalk.

Dat schrijft de Telegraph.

Gaultier laat wel vaker beroemdheden meelopen in zijn shows. Zo sloten eerder Madonna, zangeres Beth Ditto, actrice Rossy de Palma, zangeres en presentatrice Amanda Lear en danseres Dita Von Teese zijn shows af.

Donderdag koos Gaultier voor Conchita Wurst, de beroemdste travestiet van dit moment. Wurst, het  alter ego van de 25-jarige Oostenrijker Thomas Neuwirth, won in mei de finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer  Rise Like a Phoenix.

Bruidsjapon

Wurst sloot de show af in een zwarte bruidsjapon met rode accenten, compleet met valse wimpers, sieraden in haar haren en de inmiddels beroemde baard. De 62-jarige Gaultier ging voor haar op de knieën tijdens de finale van de modeshow. 

Gaultier en Wurst leerden elkaar eind mei kennen tijdens het Life Ball in Wenen, een jaarlijks groot liefdadigheidsevenement, waarmee mensen met aids worden gesteund.