Vrouwen beleven het WK intensiever. Zo durven veel vrouwen niet naar strafschoppen te kijken en vinden ze een eventuele uitschakeling erger dan mannen.

Bovendien is bijna 20 procent van de vrouwen bijgelovig wat betreft het WK, zo blijkt uit onderzoek onder 632 bezoekers van de website Reisgraag.nl.

Van de ondervraagde vrouwen draagt ruim 30 procent altijd dezelfde kleren tijdens een wedstrijd en gaat een kwart tijdens de wedstrijd naar het toilet, omdat ze denkt dat dan een goal valt.

Ruim 12 procent van de vrouwen durft niet naar strafschoppen te kijken omdat ze dat te spannend vinden. Dit is bijna vijf keer zoveel als bij de ondervraagde mannen. Van hen loopt maar 2,5 procent weg bij de televisie tijdens een strafschop.

Uitgeschakeld

Van de ondervraagde vrouwen vindt ruim 11 procent het niet erg als Nederland uitgeschakeld wordt. Van de ondervraagde mannen is dat ruim 18 procent.

Van alle ondervraagden stelt 17 procent de vakantie uit zolang Nederland nog deelneemt aan het toernooi. Van de ondervraagden tussen de 16 en 25 jaar doet slechts 10 procent dit.

Ruim 80 procent van de ondervraagden kijkt woensdagavond naar de wedstrijd Nederland-Argentinië.