Seksueel gezien worden mannen op hun 39e onzichtbaar voor vrouwen. Vanaf die leeftijd zien vooral jongere vrouwen hen namelijk eerder als een vaderfiguur.

Dat schrijft de Daily Express.

Dat betekent slecht nieuws voor onder meer David Beckham, die onlangs 39 is geworden. Van de duizend mensen die deelnamen aan een Brits onderzoek zegt 52 procent dat mannen seksueel niet meer aantrekkelijk zijn als ze tegen de veertig lopen. 

Daarnaast denkt 62 procent van de vrouwen dat mannen van tegen de veertig al lang een relatie hebben, waardoor ze niet meer op ze af stappen. Mannen van 39 jaar en ouder hebben daardoor nog maar zelden sjans in het uitgaansleven.

Sjans

Volgens 54 procent van de deelnemers is dat gebrek aan sjans tijdens het uitgaan het belangrijkste signaal dat een man seksueel niet meer aantrekkelijk is. Bijna 40 procent zegt dat grijs wordend haar een teken is dat de seksuele aantrekkingskracht afneemt.

Andere signalen voor de teruglopende seksuele aantrekkingskracht zijn slechte tanden, een dubbele kin en dunner wordend haar. Veel mannen zouden daar last van krijgen als ze tegen de veertig lopen.