Investeerders van het Britse modehuis Burberry maken zich zorgen over het in hun ogen exorbitante salaris van hoofdontwerper en directeur Christopher Bailey.

Dat schrijft de Telegraph.

Bailey, die al enkele jaren hoofdontwerper is van het Britse modelabel en in mei werd gepromoveerd tot directeur, krijgt vanaf 2015 een aandelenpakket met een totale waarde van bijna 33 miljoen euro.

Daarnaast krijgt hij een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro en toeslagen met een waarde van ruim een half miljoen euro per jaar.

Waarschuwing

Met name dat laatste is een aantal investeerders in het verkeerde keelgat geschoten.  De Institutional Voting Information Service (IVIS), een Britse organisatie van investeerders, heeft het bedrijf gewaarschuwd over de beloning van Bailey.

Aanstaande vrijdag is de jaarlijkse vergadering van de investeerders van Burberry en daar zal worden gesproken over de vergoeding van de hoofdontwerper.

Bailey werd directeur toen Angela Ahrendts het bedrijf verliet en bij Apple aan de slag ging en verdient sindsdien beduidend meer dan zij ooit deed. Hij heeft aangekondigd dat hij 10 procent van zijn salaris zal doneren aan de Burberry Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die hij in 2008 oprichtte.