De groei van het aantal Nederlandse toeristen dat naar Ibiza reist, is spectaculair. 

Dit meldt de nieuwssite Ultima Hora maandag.

In 2003 kwamen er nog 38.370 Nederlanders naar Ibiza, in 2013 waren dat er 237.000. De groei was vooral enorm in de afgelopen jaren. Ruim 155.000 Nederlanders gingen naar het Spaanse eiland in 2011. In 2013 waren dat er 54 procent meer.

De populariteit van het eiland neemt nog steeds toe volgens Juanjo Riera van de plaatselijke federatie van hoteleigenaars. Hij denkt dat beroemde voetballers hun steentje hebben bijgedragen aan de belangstelling voor het eiland. Verscheidene topvoetballers doen Ibiza aan en een aantal van hen, inclusief spelers in het Nederlandse nationale elftal, zijn hier getrouwd, aldus Riera.

Trouwen

Het is mode hier te trouwen, aldus een tevreden Riera. Ook werken er Nederlandse dj's in belangrijke discotheken op Ibiza en hebben veel Nederlanders er een huis of een zaak.

Ibiza is al zes jaar in de mode bij de koopkrachtige Nederlanders, stelde Maria Carmen Muñoa van een reisagentschap vast. En sinds vier jaar kun je van een 'boom' spreken. Veel Nederlanders die een keer naar Ibiza gaan, blijven terugkomen.

Dit jaar wijst alles weer op een fikse stijging van het aantal Nederlandse toeristen. Tot de maand mei kwamen er al 58.575 Nederlanders naar het eiland en dat is 27,5 procent meer dan vorig jaar in die periode.