Het Franse cosmeticamerk Lancôme is een samenwerking aangegaan met het Franse model en producent Caroline de Maigret. Ze gaat onder meer een make-upcollectie ontwerpen. 

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

Alhoewel De Maigret zeer succesvol is als muziekproducent en model, is ze voornamelijk bekend vanwege haar persoonlijke stijl.

Fotografen en de Franse media hebben haar uitgeroepen als de personificatie van Franse chique. De Maigret wordt voor en na modeshows dan ook van alle kanten gefotografeerd en haar stijl wordt door veel Franse vrouwen gekopieerd.

Boek

Het model gaat in 2015 een make-upcollectie ontwerpen voor Lancôme. Daarnaast werkt het merk mee aan het nieuwe boek van De Maigret, How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits, dat in september zal verschijnen. 

"Ik ben erg blij met deze samenwerking die perfect weergeeft waar Lancôme voor staat", aldus De Maigret. "Het is het begin van een fantastisch avontuur met een merk waar ik veel van houd, een merk dat een andere visie geeft op vrouwelijkheid, een die vrij en intelligent is en zowel het hart als de hersenen raakt." 

Het Franse cosmeticahuis werkte eerder samen met onder meer Julia Roberts, Kate Winslet en Lupita Nyong'o.