Sportmerk Adidas is op zoek naar nieuwe schoenenontwerpers en heeft daarom samen met Pensole, een Amerikaanse opleiding voor schoenontwerpers, een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

De wedstrijd is Earn Your Stripes genoemd. Geïnteresseerden kunnen tot 27 juli een ontwerp van een sportschoen naar het in Portland gevestigde Pensole sturen. Uiteindelijk kunnen vijftien ontwerpers deelnemen aan een twee weken durende ontwerpopleiding in Portland.  

"Adidas Earn Your Stripes by Pensole geeft studenten een unieke kans om een schoen te ontwerpen en tegelijkertijd advies te krijgen van de beste ontwerpers die er zijn", legt D’Wayne Edwards, de oprichter van Pensole, uit. "We geven deze mensen de kans en de ervaring om betere ontwerpers te worden."

Generatie

Edwards, die eerder ontwerper voor Nike was, richtte Pensole in 2010 op om schoenenontwerpers op te leiden en te begeleiden. "De wereld heeft niet meer ontwerpers nodig, maar wel betere ontwerpers", zo zegt hij.

"We willen de volgende generatie ontwerpers vinden", zegt Brian Foresta van Adidas. "We hebben eerder veel succes gehad met Pensole. Elf mensen die er studeerden werken nu voor Adidas en we kijken uit naar wat deze wedstrijd gaat opleveren."