Mannen knappen af op vrouwen die haar in het afvoerputje van de douche achterlaten en vrouwen hebben een hekel aan mannen die de afwas laten staan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Maar liefst 41 procent van de mannen zegt af te knappen op een vrouw die haar in het doucheputje achterlaat, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.139 mensen van achttien jaar en ouder.

Van de ondervraagde vrouwen zegt 39 procent af te knappen op mannen die door het hele huis vuile kopjes, glazen en borden laten slingeren. Ruim een kwart knapt af op een extreem winderige man en 23 procent houdt het voor gezien als ze schimmel in zijn badkamer aantreft.

Toiletbril

Bijna 15 procent van de vrouwen wil geen man die de toiletbril omhoog laat staan en 11 procent vindt het vervelend als een man zijn gedragen kleding op de grond laat slingeren.

Van de mannen ergert 34 procent aan een vrouw die kleding laat rondslingeren en een kwart wil geen vriendin die haar afgeknipte nagels niet opruimt. Een winderige vrouw is voor 16 procent van de mannen een afknapper en 13 procent wil geen vriendin die eeuwig aan het schoonmaken is.

Veranderen

Meer dan de helft van de ondervraagden wil geen relatie met iemand die irritante eigenschappen of gewoontes heeft. Zo’n 32 procent zou proberen die persoon te veranderen en 12 procent zou proberen er mee te leren leven.

Overigens zijn mannen het meest onverdraagzaam. Van degenen die geen relatie willen met iemand die irritante gewoontes heeft, is 69 procent man.