Een ex-werknemer van een boetiek van Louis Vuitton klaagt het Franse modehuis aan vanwege racistische opmerkingen die door een voormalige manager werden gemaakt.

Dat schrijft Fashionista.

Volgens de ex-werknemer, Oliver Koffi, zei een voormalige manager van de Vuitton boetiek in warenhuis Selfridge’s in Londen tegen een Afrikaanse collega dat zwarte mensen slaven zijn die het vuil van de vloer eten. Daarnaast maakte de manager nog meer schofferende opmerkingen over rassen en religie. 

De manager, die inmiddels is ontslagen omdat hij voor een vijandige en intimiderende werksfeer zou hebben gezorgd, zegt dat hij slechts een grap maakte. Toch sleept Koffi het bedrijf nu voor de rechter. 

Troep

De manager zou vaker discriminerende opmerkingen hebben gemaakt, waardoor Koffi besloot om de opmerkingen te noteren. Zo zou de man ook gezegd hebben dat de producten van Vuitton troep waren omdat ze in China gemaakt zijn. 

"Louis Vuitton tolereert geen racistische taal", zo zegt een woordvoerder van het modehuis. "De uitspraken van deze man gaan in tegen alles waar het merk voor staat. De zaak is onderzocht en deze manager werkt niet langer voor het bedrijf."

Eerder werden twee medewerkers van een boetiek van Alexander McQueen in New York aangeklaagd wegens racisme door een voormalige beveiligingsmedewerker.