Actrice Sarah Jessica Parker heeft samen met sieradenontwerper Cindy Chao een broche ontworpen. Het sieraad word geveild en de opbrengst gaat naar het New York City Ballet.

Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Het tweetal maakte een broche van titanium en goud, bezet met diamanten en parels. De broche, die Ballerina Butterfly is genaamd, heeft de vorm van een vlinder. Parker en Chao werkten zes maanden aan het ontwerp. Het sieraad werd in Genève gemaakt, hetgeen een jaar duurde.

Chao ontwerpt jaarlijks een broche in de vorm van een vlinder voor haar Masterpiece Butterfly collectie, die inmiddels uit zes exemplaren bestaat. Dit is echter de eerste keer dat ze met iemand samenwerkt. 

Prettig

Parker en Chao leerden elkaar kennen tijdens een expositie in 2011. De ontwerpster vond het prettig om met Parker samen te werken. "Het ging vanzelf", zo zegt ze. "Ik ben gewend om alleen te werken, maar het is makkelijk om met Sarah Jessica samen te werken, al zijn we heel verschillend."

De broche zal maandag te zien zijn tijdens de modeweek in Parijs. Daarna is hij te zien in Azië en New York, om tenslotte in oktober te worden geveild in Hong Kong. De opbrengst gaat naar het New York City Ballet. Verwacht wordt dat de broche zo’n 620.000 euro op gaat brengen.