Het Franse modehuis A.P.C. heeft de najaarscollectie van Kanye West onthuld. De rapper ontwierp veertien kledingstukken voor het merk, geïnspireerd op militaire outfits.

Het is de tweede en laatste keer dat West samenwerkt met Jean Touitou, de man achter het modelabel. Ter inspiratie doken West en Touitou in Touitou's archieven, zo vertelt de modeontwerper in een interview met Style.com.

Werken met West betekende dat Touitou een demonstratie kreeg van Wests beruchte last minute ingevingen. "Het proces ging makkelijker dan de eerste keer, behalve op het laatst,"aldus de modeontwerper. "Wat er gebeurde, is precies hetzelfde wat hij doet met zijn muziek. Hij maakt iets en dan tien dagen voor de deadline wilt hij helemaal opnieuw beginnen. Dat was moeilijk."

Op 17 juli wordt de kledinglijn gelanceerd. Het duurste stuk is een jas van 2.865 dollar (2.094 euro), maar voor al voor 90 dollar (65 euro) ben je eigenaar van een echte Kanye West, een wit T-shirt.

De rapper is alweer bezig met zijn volgende samenwerking in de modewereld: Adidas lanceert dit jaar Wests sportschoenen.