Een groep soefi's, aanhangers van een bepaalde stroming binnen de islam, heeft actie gevoerd tegen Cavalli. Ze zijn boos omdat het Italiaanse modehuis een heilig symbool gebruikt als logo.

Dat schrijft Refinery 29.

Volgens de demonstranten, die afgelopen weekend actie voerden tegen het modehuis in Londen en Chicago, lijkt een logo van Cavalli te veel op een heilig symbool, dat staat voor zuiverheid, vrede en de naam van god. Het Italiaanse modehuis zou het logo slechts een kwart slag gedraaid hebben.

Het logo wordt door het modehuis gebruikt voor één van hun geuren, Just Cavalli genaamd. Het is onder meer te zien als tatoeage op model Georgia May Jagger in een campagne voor het parfum. Het logo werd overigens al in 2011 door het modehuis gebruikt, maar blijkbaar is het nu pas opgevallen.

Gekwetst

Cavalli zegt in een reactie het jammer te vinden dat mensen zich gekwetst voelen. Eerder onderzocht een speciale commissie van de Europese Unie het logo. Zij constateerden dat het logo genoeg verschilt van het soefi symbool en stelde dat Cavalli het gewoon kan blijven gebruiken.

Volgens woordvoerder Nasim Bahadorani, die de demonstratie in Chicago organiseerde, is het logo wel degelijk hetzelfde als het symbool.

"Je kunt een symbool een kwart slag draaien, maar dat verandert de betekenis niet", zo legt ze uit. "Het is nog steeds de naam van god. Als je dat op de huid van een naakt model tatoeëert zeg je daarmee dat het een symbool is voor lust en zonde. Dat is enorm beledigend."

Petitie

Soefi's voerden eerder actie in Los Angeles, Dallas en Duitsland. Daarnaast hebben ze een internetpetitie gelanceerd. Deze werd inmiddels door 3.140 mensen getekend.