Een Britse vrouw heeft in een bij Primark gekochte jurk een label aangetroffen waarop stond "Gedwongen uitputtende uren te werken". De modeketen onderzoekt de herkomst.

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

"Ik keek op het label om te zien hoe ik de jurk moest wassen en zag deze tekst", aldus de Britse Rebecca Gallagher, die de gebloemde jurk kocht bij een vestiging van de modeketen in Swansea.

"Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik nooit veel heb nagedacht over hoe kleding wordt gemaakt. Maar dit heeft me echt aan het denken gezet over goedkope kleding. Ik vind het een afschuwelijk idee dat mijn zomerkleren misschien zijn gemaakt door een uitgeput iemand die uren in zo'n vreselijke textielfabriek moet werken."

Contact

Gallagher zegt dat ze heeft geprobeerd contact op te nemen met Primark maar dat het haar niet lukte om een antwoord te krijgen. Volgens de Ierse modeketen is het lastig om na te gaan hoe het label in de jurk is terechtgekomen.

Het zou kunnen dat iemand in Groot-Brittannië het label in de jurk heeft genaaid, bij wijze van protest, maar het zou ook kunnen dat een werknemer van een textielfabriek het label heeft gemaakt. Primark probeert er nu achter te komen waar het label vandaan komt.

"We hebben dit niet eerder meegemaakt", zegt een woordvoerder van de keten desgevraagd. "We willen graag dat mevrouw Gallagher ons de jurk geeft, zodat we kunnen uitzoeken hoe het label in het kledingstuk terechtkwam en of het iets is waar we achteraan moeten gaan."