Het Nederlandse herenmodebedrijf Suitsupply zet de stap naar Afrika. Maandag opent Suitsupply een winkel in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Meer locaties in Afrika moeten volgen.

Zuid-Afrika, na Nigeria de grootste economie van Afrika, is volgens Suitsupply een beloftevolle markt.

"We zagen al enige tijd een groei in de online bestellingen vanuit Zuid-Afrika", zegt Tania Habimana, verantwoordelijk voor de nieuwe Afrika-afdeling. De winkel moet het voor klanten eenvoudiger maken om aan de kleding te komen.

De winkel in Johannesburg is een pop-upstore in een woonwijk, een tijdelijk onderkomen voor het eerste halfjaar. "We wilden snel inspelen op de vraag, vandaar", aldus Habimana. "Na zes maanden verhuizen we naar een permanente locatie."

Tien landen

Suitsupply werd in 2000 opgericht in Amsterdam door Fokke de Jong, een rechtenstudent die begon met het verkopen van kleren aan studiegenoten. Inmiddels is Suitsupply actief in meer dan tien landen waaronder de Verenigde Staten, China en Rusland. Het bedrijf kleedt ook de Nederlandse olympiërs.

Suitsupply hoopt in Afrika ook winkels te openen in Kenia en Nigeria, landen met een groeiende groep stedelijke consumenten. Het bedrijf zoekt nog naar lokale partners. In Zuid-Afrika doet Suitsupply het op eigen houtje.