Het Britse warenhuis Harvey Nichols heeft ontdekt dat winkelen slecht kan zijn voor de gezondheid en heeft daarom een aantal tips die blessures kunnen voorkomen.

Dat meldt de Britse editie van Vogue.

Het warenhuis is een samenwerking aangegaan met Dr. Rosemary Leonard om te waarschuwen tegen blessures en verwondingen die mensen kunnen oplopen tijdens het winkelen.  

Leonard constateert in haar praktijk regelmatig stressgerelateerde verwondingen die mensen oplopen tijdens het winkelen, vooral als het goed gaat met de economie. Ze waarschuwt vooral voor het dragen van te veel tassen. 

Tintelen

"Het klinkt wellicht raar, maar het dragen van te veel tassen legt veel druk op het lichaam", zo legt de dokter uit. "De bloedsomloop wordt afgekneld, waardoor handen en vingers gaan tintelen en mensen in het ergste geval flauw kunnen vallen. Daarnaast kunnen mensen last krijgen van hun spieren, hun hals en hun polsen."

Leonard adviseert mensen om tijdens het winkelen de diverse tassen goed te verspreiden over de armen en ze niet allemaal in één hand te dragen. Om klanten hieraan te herinneren, heeft Harvey Nichols een speciale armband gemaakt waar de waarschuwing op staat afgedrukt.

Neervallen

Het warenhuis adviseert daarnaast mensen die veel willen kopen, om dat te doen via hun webwinkel.

"We willen niet dat onze klanten hier winkelen tot ze er bij neervallen", zo legt een woordvoerder uit. "Mensen die veel nodig hebben kunnen alles vinden op onze webshop, waarna onze bezorgers het sjouwen van ze overnemen."