Actrice Lupita Nyong'o , die het afgelopen jaar veel complimenten kreeg voor haar opvallende rode loperoutfits, heeft haar eerste Vogue-cover binnengehaald.

Dat meldt Fashionista.

De cover van Vogue, een van de meest gewilde covers in de modewereld, lijkt een bekroning te zijn voor Nyong’o, na een jaar waarin de actrice werd bejubeld om haar kledingkeuze op de rode loper.

Na haar rol in de film 12 Years A Slave brak Nyong’o snel door. Niet alleen als actrice, maar vooral ook in de modewereld die haar direct omarmde. 

Miu Miu

Nyong'o, die nauw samenwerkt met haar stylist Micaela Erlanger, was het afgelopen jaar te zien in creaties van onder meer Prada, Ralph Lauren en Calvin Klein. Ze haalde contracten binnen bij modelabel Miu Miu en cosmeticamerk Lancôme. 

De actrice werd voor het julinummer van de Amerikaanse editie van het tijdschrift gefotografeerd door Mikael Jansson in Marrakech. Ze draagt op de foto’s kleding van Vera Wang, Rodarte, Proenza Schouler en Givenchy. 

In het bijbehorende interview praat de actrice met schrijver Hamish Bowles over haar jeugd, haar doorbraak in de filmindustrie en haar kledingkeuze. 

Gevoel

"Een jurk laat mij weten dat hij gedragen wil worden", aldus Nyong’o. "Het is soms eng, als je verliefd wordt op een jurk heeft dat niks meer met je verstand te maken. Het komt vanuit je gevoel."