Slechts 18 procent van de vrouwen merkt dat er met haar geflirt wordt. Van de mannen merkt 36 procent dat een vrouw met hem flirt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Dat schrijft de Daily Mail.

Voor een onderzoek van de universiteit van Kansas werd aan 52 paar heteroseksuele mannen en vrouwen gevraagd om zo'n tien minuten met elkaar te praten. Daarna werd hen gevraagd of hun gesprekspartner met hen had geflirt en of zij met hun gesprekspartner hadden geflirt.

Slechts 18 procent van de vrouwen en 36 procent van de mannen had door dat er met hen werd geflirt. Ruim 80 procent van zowel de mannen als vrouwen merkte het wel op als er niet met hem of haar werd geflirt.

Flirten

Voor het tweede deel van het onderzoek werd aan 250 mensen gevraagd om de paren gade te slaan en vast te stellen of ze met elkaar aan het flirten waren. Slechts 36 procent van de ondervraagden zag wanneer er werd geflirt. Ruim 66 procent kon wel zien wanneer er niet werd geflirt.

"Als je tijdens een gesprek denkt dat iemand niet in je is geïnteresseerd, heb je waarschijnlijk gelijk", zegt Dr. Hall, die het onderzoek uitvoerde.

"Maar als iemand wel is geïnteresseerd heb je het waarschijnlijk niet in de gaten. Mensen flirten nou eenmaal niet zo vaak. Daarom is het lastig om het te merken als ze het wel doen."