Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen zal tijdens het WK de beker uitreiken aan het winnende voetbalteam. De beker is verpakt in een kist van Louis Vuitton.

Dat schrijft de Telegraph

Bündchen, het best betaalde model ter wereld, werd door de FIFA gevraagd om de beker uit te reiken. Ze neemt de plaats in van de Braziliaanse president Dilma Rousseff, die door de hoge kosten van het toernooi herhaaldelijk is uitgefloten tijdens wedstrijden. 

De massief gouden wereldbeker is verpakt in een kist die op verzoek van de FIFA is gemaakt door het Franse modehuis Louis Vuitton voor het vorige wereldkampioenschap in 2010, in Zuid-Afrika. De kist werd met de hand gemaakt in het atelier van Vuitton, in het Franse Asnières.

Het modehuis maakte ook de kist waar de oudste sporttrofee ter wereld. De America’s Cup in wordt bewaard. Deze zeilwedstrijd werd voor het eerst gehouden in 1851.

Het model reikt de beker uit tijdens de officiële slotceremonie op 13 juli, in het Maracana Mário Filho Stadium in Rio de Janeiro. Artiesten Avicii, Carlos Santana and Wyclef zullen tijdens de ceremonie een optreden verzorgen.